SOLARNA
ENERGIJA

Omogućavamo vam da je koristite
 
 
 
 
 
 
 
© 2018. Solarmirror.eu
Sva prava zadržana
Nemačka: +49 (0)15756246122
Srbija:      +381 65 8 549 656
Instalacija E.V.G. osnovana je 1990 godine, sa sedištem u Negotinu.

Usmeravanje prema obnovljivim izvorima energije proizašlo je iz rastućih svetskih trendova i mišljenja da je to budućnost energetskog sektora.

Sistemi grejanja i hlađenja su ključne komponente svake zgrade u obezbeđivanju komfora tokom cele godine. Oni su formirani od 3 komponente: izvora energije, proizvodnje toplote i distribucije toplote.

Instalacija E.V.G. pored sistema grejanja nudi i potapajuće pumpe, solarni sistem-tehnika i pumpe za dovod i odvod vode.

Proizvodnja toplote ili hladjenja je proces koji troši energiju. Tradicionalni izvori energije za zagrevanje prostora su drvo, prirodni gas, ugalj, nafta i elektrilčna energija koja se generiše iz nekog od primarnih izvora energije. Standardan način proizvodnje toplote je sagorevanje goriva koje se koristi kao izvor toplote u kotlu koji zagreva vodu.

U slučaju električnog grejanja, električni otpor se koristi za konverziju električne energije u toplotnu. Izuzevši električno grejanje prostora proizvodnja toplote uključuje zagrevanje vode koja onda kroz sistem distribucije cirkuliše u prostoru koji se greje.

Najčešće se koriste radijatori. Što su radijatori većeg formata, to je potrebna niža temperatura u njima.
Cirkulisanje vode niže temperature ima nekoliko prednosti.
To su:

   - veća efikasnost,
   - manji gubici,
   - ugodniji boravak u prostoriji.