PV Sistemi

RAZVOJ
zelene energije je BUDUCNOST

SolarMirror

SOLARNA ENERGIJA

PV Sistemi

Fotonaponski sistemi – jednostavno sami za sebe proizvidite električnu energiju

Napravite vlastiti energetski prelazak pomoću fotonaponskog sistema!

Fotonaponski sistemi (PV) su srž decentralizovanog snabdevanja energijom i iznenadićete se koliko je lako proizvoditi električnu energiju samostalno i nezavisno, bez zagađenja okoline i mnogo jeftinije nego kod dobavljača električne energije.

Solarnu energiju možete koristiti za uređaje u kući, za toplotnu pumpu i za punjenje budućeg električnog automobila.

I najbolja stvar je: fotonaponske sisteme možete montirati bilo gde: na krovu kuće, na garaži, kao moderan pokrivač terasa ili kao fasadna obloga.

Iskoriscenost PV Sistema

Za prinos fotonaponskog sistema, između ostalog, odlučujući je odabrani tip modula. Zato što su monokristalni solarni moduli efikasniji od polikristalnih modula.

Pre svega, međutim, lokacija takođe određuje potencijalni prinos fotonaponskog sistema. Ovde nagib krova, orijentacija i geografski uslovi igraju glavnu ulogu.

Čak i ako se retko postižu optimalni uslovi: U najboljem slučaju, fotonaponski sistemi bi trebali biti okrenuti prema jugu i nagnuti između 30 i 35 stepeni. Definitivno treba izbegavati senke drugih kuća ili dimnjaka, to se na primer, moraju se uzeti u obzir tokom faze planiranja.

Veći prinosi sistemom za pracenje sunca

Biljke poput suncokreta prate kretanje sunca od istoka ka zapadu kako bi brže rasle. Sistemi za praćenje sunca ima isti cilj. Sistem za praćenje može značajno povećati prinos energije: Iskustvo pokazuje da se produktivnost modula povećava u dvocifrenom procentnom opsegu i do 45 procenata.

NAŠA ZNANJA

VAŠA SIGURNOST

POUZDAN KVALITET

Nudimo sveobuhvatan asortiman proizvoda i sistemskih rešenja

Iskustvo i tradicija

Uspešno kombinujemo vaše potrebe i naše znanje. Iza svakog našeg projekta stoji dugogodišnje iskustvo.

Stručnost - Bezbednost - Pouzdanost